Persoonlijk trainingsschema

Onze visie heeft vele nieuwe en ervaren mensen al op weg geholpen naar succes.

Trainingsschema

Je eigen professionele trainingsschema

Een professioneel op maat gemaakt trainingsschema op weg naar jouw 5 km, 10 km, halve/hele marathon of elk ander sportieve doel. Wat je doel ook mag zijn, wij zullen je begeleiden met natuurlijk een persoonlijk trainingsschema, maar ook tips/advies en/of techniektraining. Onze achtergrond als fysiotherapeut en atleet brengt ons goed in staat onderbouwde adviezen te geven. Daarnaast hebben wij als atleet door de jaren heen natuurlijk enorm veel ervaring opgedaan en deze kennis dragen we graag aan je over! Bij vragen neem gerust contact op!

Wij maken het simpel voor je.

Je wilt een 5K, 10K, halve marathon of marathon lopen, maar je weet niet hoe je je moet voorbereiden, hoeveel je moet trainen of hoe vaak je moet trainen.

Ontdek onze persoonlijke hardloopbegeleiding. Het is persoonlijk en eenvoudig te gebruiken, en het helpt je met de voorbereiding en uitvoering van je trainingen zodat je klaar bent voor de wedstrijddag.

 

Van start met onze persoonlijke begeleiding

Onze persoonlijke hardloopbegeleiding is coaching dat is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Vertel ons je hardloopdoel bijvoorbeeld een – 5K, 10K, halve marathon of marathon – en geef vervolgens de datum op waarop je die afstand wilt lopen.

Het hardloopprogramma is een hardloopplan dat speciaal voor jou en jouw behoeften is gemaakt.

Wij inventariseren je trainingsgeschiedenis, peilen je huidige activiteitsniveau en stellen zo snel mogelijk een persoonlijk trainingsprogramma voor je op (inclusief ondersteunende oefeningen, zoals kracht- en mobiliteitsoefeningen).

 

3 fasen van het hardloopschema

Het hardloopschema bestaat uit drie fasen:

 

  • Base Building
  • Building Up
  • Tapering

1. Base Building

Deze fase verwijst naar de gebeurtenissen die plaatsvinden vóór de start van het echte hardloopprogramma. Dit is het moment waarop je de basis legt voor meer geavanceerde training, zoals de naam al aangeeft. Je kunt al maanden voor je evenement beginnen met de basisopbouw.

De vier weken durende basisopbouwfase bestaat uit drie weken verhoogde training gevolgd door een week lichtere training.

 

2. Building Up

Deze fase duurt 9-15 weken, afhankelijk van de afstand die u wilt bereiken. U doorloopt nogmaals 3 weken van training die steeds zwaarder wordt. Daarna heb je een week van lichtere training.

De opbouwfase bestaat uit een reeks hardlooproutines die bedoeld zijn om je te helpen topprestaties te leveren.

 

3. Tapering

Dit is de tijd in aanloop naar de grote dag. Omdat je tijdens de taperingfase niet te hard mag trainen, verminderen wij je trainingsvolume en intensiteit.

Interesse om een keer gratis mee te trainen?

We kijken er naar uit om je te leren kennen!